Wat is Fitness?

Wat ooit begon met trainen op bankje in het park, opdrukken, optrekken, trainen met kleine gewichtjes, etc., is vandaag de dag uitgegroeid tot een van de populairste sporten van Nederland. fitness. In het kort staat fitness voor alle activiteiten die er aan bij zullen dragen dat je groeit in spiermassa en uithoudingsvermogen. Fitness is nog steeds een van de grootste (lidmaatschap) sporten in Nederland. Wekelijks trekt een groot gedeelte van Nederland richt een sportschool om met ijzers te gooien of om een intensieve groepsles te volgen. Juist het aanbod in groepslessen is sterk gegroeid afgelopen jaren, of het nu gaat om een TRX work-out of de nieuwste release van een Les Mills programma, het is vaak dringen geblazen voor een plek. I

Waarom Fitness?

De meeste mensen zien fitness als een social moment in de dagelijkse routine, lekker even bijkletsen met je buddy tussen de oefeningen door .Wat ook meespeelt in deze tak van sport is het comfortabele, regent het buiten? Ligt er 30 centimeter sneeuw? Geen probleem! Binnen is het droog en aangenaam. Daarnaast zijn de meeste sportscholen ook voorzien van luxe faciliteiten zoals een sauna en zonnestudio, sommige sportscholen bieden ook opvang voor de kids, wel zo makkelijk als vader en/of moeder ongestoord bezig kunnen gaan met de work-out. Naast het de comfortabele factor is fitness bedoeld om spiermassa te vergroten en conditioneel een stap vooruit kunnen maken. Door dit te combineren voldoet fitness aan een van de belangrijkste doelstellingen die mensen hebben namelijk; afvallen.

Outdoor Fitness

Over een nieuwe trend gesproken die helemaal past in de straat van bootcamp en obstacle running is outdoor fitness. Heerlijk vrijblijvend en vaak gratis trainen in de buitenlucht. In Nederland zie je steeds meer van dit soort locaties ontstaan waarbij de gemeente of provincie robuuste toestellen plaatst waar lekker op getraind kan worden. Absoluut de moeite waard om eens te kijken of er bij jou in de buurt ook zo’n locatie is!

Groei in Nederland

Doordat fitness populair blijft in Nederland, zijn er veel kansen in deze jonge branche. Niet alleen zal dit zich uiten in dat obstacle running steeds populairder zal worden, ook zal de vraag naar sportbegeleiding en voedingsadvies toenemen. Men wil gezonder leven en door het grote aanbod zullen de fitnesscentra zich moeten onderscheiden.

Deloitte meldde dat er ruim 1850 fitnesscentra in Nederland zijn, vecht- en krachtsporten niet meegerekend. Het aantal leden varieert tussen de nog geen 200 en meer dan 5000. Veel Nederlanders zijn in 2016 aan het sporten geslagen, wat ook bij de fitnesscentra niet onopgemerkt blijft.

Meer van dit soort content?

Cool! Schrijf je dan gratis in als premium member en ontvang 6 x per jaar ons digitale magazine.