crossfit

Crossfit, wat moet je er over weten?

Ben je ook gegrepen door het Crossfit virus en wil jij altijd op de hoogte gehouden worden met alle tips en trics binnen Crossfit? Dan ben je bij Sportaneous op het goede adres! Wekelijks vind jij hier de ins and outs op het gebied van training, voeding, kleding en coole locaties waar je een Crossfit training kan volgen. Sportaneous is het nieuwste online platform dat sportminded Nederland enthousiasmeert, informeert en mobiliseert.

Wat is Crossfit eigenlijk? 

Het is een manier van fitness die overgewaaid is uit Amerika. De basis in de workouts (WOD) is gewichtheffen, atletiek en gymnastiek gecombineerd in één trainingsvorm. De filosofie achter deze sport is om je op een zo breed mogelijk vlak te ontwikkelen in plaats van op één specifiek onderdeel.

Even wat coole facts op een rijtje:

  • Crossfit is bedacht door Glenn en Lauren Glasmann
  • De eerste Crossfit box werd in 1996 geopend in Santa Cruz (Amerika)
  • Oorspronkelijk is de trainingsmethode ontwikkeld voor het politiekorps in Santa Cruz
  • Inmiddels zijn er wereldwijd ruim 15.000 boxen
  • Ruim 150 boxen in Nederland

Nice! Maar is er ook een competitie element?

Jazeker! Deze sport is jezelf continue willen verbeteren in resultaat. Denk maar eens aan de dagelijkse work out of the day, afgekort WOD. Voor veel mensen die aan Crossfit doen is het verbeteren van de persoonlijke tijd die voor een WOD staat een heilige missie. Daarnaast zijn er ook twee grote wedstrijden in de wereld die echt tellen, namelijk: Lowlands Throwdown en de Crossfit games, jaarlijks proberen ruim 300.000 mensen wereldwijd zich te plaatsen voor de games. Niet zomaar een wedstrijd dus.

Kan ik zomaar ergens binnenlopen voor een proefles?

In principe zou je een bij veel verschillende locaties een proefles kunnen meedraaien. Pas op: uit ervaring kunnen we spreken dat je vaak na je eerste proefles bevangen raakt door het bekende virus. Mocht dat nou het geval zijn zorg dat je in ieder geval advies inwint over de juiste kleding die je nodig hebt voor deze coole sport. Er zijn namelijk wel wat handige tips en trics.

Recente artikelen

 

Cool artikel? Delen vinden wij fijn