bootcamp

Wat is bootcamp?

Bootcamp is een trainingsvorm uitgevoerd in teamverband vaak onder de begeleiding van een professionele trainer. In vergelijking met fitness zal een bootcamp training in 90% van de gevallen in de buitenlucht gehouden wordt. Dus helaas geen warme hal waar je traint maar lekker overgedragen zijn aan het Nederlands weer.Tijdens een bootcamp maakt men gebruik van natuurlijke obstakels, denk hierbij aan bijvoorbeeld de bankjes in het park.Het doel van deze training is om zowel te verbeteren op het gebied van kracht en uithoudingsvermogen. Een bootcamp training zal gemiddeld een uur duren en je traint tijdens dit uur vaak in teamverband.

Waar komt bootcamp vandaan?

Bootcamp is van origine een trainingsmethode die werd ontwikkeld voor Amerikaanse soldaten in een oorlogsgebied. Soldaten werden met de beperkte middelen die destijds beschikbaar waren op een zeer intensieve manier getraind. Het doel was om de soldaten in een zo’n kort mogelijke tijd te verbeteren in het uithoudingsvermogen en de emotionele gesteldheid. Sinds het begin van 2000 is deze manier van trainingen komen overwaaien naar Europa en sindsdien een snelle stijger onder de populairdere buitensporten.

Voor wie is bootcamp?

Gezien de inleiding dat het is ontwikkelt door het Amerikaanse leger zou je denken dat het alleen voor fitte jonge mannen en vrouwen is. Niets is minder waar! Het is juist een sport die voor alle leeftijden is. Het trainen in een groep met daarin verschillende niveaus van leeftijd en fitheid maakt het een sport voor iedereen! Dus het is een leuke combinatie van sportief bezig zijn en het sociale aspect.

Helpt Bootcamp mij bij de progressie?

Jazeker, het zal je zeker helpen in het behalen van de doelstelling. Of het nu gaat om het afvallen of juist jezelf conditioneel verbeteren? Uiteraard valt of staat de progressie ook met de juiste gezonde voeding en het nodige stukje discipline. Jeukt het om te starten met trainen? Check hier dan een trainingsschema dat door onze bloggers is geschreven.

Ontvang het gratis digitale Sportaneous magazine.

Vond je dit een leuk artikel en wil je altijd op de hoogte gehouden van de laatste nieuwtjes? Meld je dan aan als (gratis) premium member! Je ontvangt naast exclusieve content ook 6 x per jaar het digitale magazine.