personal body plan

Personal Body Plan

In Health by SportaneousLeave a Comment

De beste versie van jezelf, Personal Body Plan.

Fit is het nieuwe zwart. Steeds meer mensen streven een fitte levensstijl na. Bedrijven die anderen helpen een fitte levensstijl te creëren, poppen massaal uit de grond. De wereld om ons heen ‘kleurt’ steeds fitter. Fit wordt je echter niet zomaar. Daar gaat een proces van hard werken aan vooraf. Een proces dat begint met bewustwording. Bewustwording van het menseigen mechanisme. En dan hebben we het over het gedrag, het lichaam, de omgeving en alle andere factoren die invloed hebben op het menselijk wezen. Een gedragsverandering, die nodig is voor het aanpassen van je levensstijl, komt immers niet zomaar tot stand. Om zo’n verandering teweeg te brengen, zijn er drie ‘simpele’ stappen die je kunt doorlopen: bewustwording, actie en reflectie. Een goed voorbeeld van een bedrijf dat dit proces goed begrijpt en anderen helpt een fitte levensstijl na te streven is Changing Life, ook wel bekend bij het grote publiek in Nederland als Personal Body Plan.

Het concept Personal Body Plan

Na een vakantie op Kreta in de zomer van 2006 zag Tom Barten een vakantiefoto van zichzelf terug waar hij nogal van schrok. Niet alleen zag Tom dat hij niet meer die fitte jongen van voorheen was, maar lachte hij zoals hij zelf zegt ‘als een boer met kiespijn’. Vanaf dat moment gooide Tom het roer om en ging hij meteen aan de slag met zijn fysieke gesteldheid. “De maakbaarheid van mijn lichaam fascineerde mij enorm en gaf mij een gevoel van maakbaarheid over het leven.” Om het gewenste resultaat te behalen is alleen trainen niet voldoende. “Het gaat om de synergie tussen de vier kernelementen gedrag, voeding, training en herstel”, vertelt Tom. Vanuit die visie en de drijfveer om zijn kennis te delen met anderen heeft Tom Personal Body Plan opgezet.

“Het geeft een enorme kick om andere mensen te kunnen stimuleren de regie over hun eigen leven te nemen.”Tom Barten - Personal Body Plan

Doe wat werkt voor jou

“Een fitte levensstijl betekent dat je zowel lichamelijk als geestelijk fit bent en daardoor op een vitale en kwalitatieve manier het maximale uit je leven kunt halen.” Een fitte manier van leven is volgens Tom voor iedereen weggelegd doordat ieder individu het op zijn/haar eigen manier in kan vullen. Het draait om je eigen proces en het zoeken naar een invulling van de levensstijl die bij jou past. “Geniet van je eigen proces en laat je inspireren en motiveren om de beste versie van jezelf te worden”, aldus Tom.

Fit Lifestyle Experience

Het plan dat Tom ontwikkelde begon als PDF-document met persoonlijke coaching via Whatsapp en is getransformeerd tot een Personal Trainer, Lifestyle Coach en voedingsdeskundige in één mobiele applicatie. Inmiddels valt Personal Body Plan onder de vleugels van moederbedrijf Changing Life, waaronder meerdere lifestyle concepten vallen: DoorMeal, FRVR en Fore Lifestyle. Vanuit DoorMeal levert het bedrijf gezonde en verse maaltijden door heel Nederland. FRVR is een sportkledinglijn en FORE Lifestyle is een lijn voor supplementen en fitness accessoires. Al deze concepten samen vormen de Fit Lifestyle Experience die fysiek tot leven komen in de Changing Life Hub, de ontmoetingsplek voor deelnemers van Personal Body Plan.

Drijvende kracht

De groei die Changing Life doormaakt is behalve de timing in de markt, het inspelen op behoeftes en een stukje geluk te danken aan een gepassioneerd en intrinsiek gemotiveerd team. Een team dat de passie voor een fitte levensstijl deelt. Bij Changing Life werken momenteel 68 mensen die dagelijks uit hun bed stappen met een missie: mensen helpen de beste versie van zichzelf te worden. Zij zijn de drijvende kracht achter het bedrijf. Changing Life waarborgt de kwaliteit van deze drijvende kracht door de kennis en vaardigheden van haar medewerkers te ontwikkelen, te toetsen en af te stemmen op de behoeftes van de eindgebruiker. Dit doet ze binnen Personal Body Plan bijvoorbeeld met Personal Body College: een opleidingstraject voor de Personal Body Coaches waarin de vier kernelementen centraal staan. Het onmogelijke is daadwerkelijk mogelijk als in een team de neuzen dezelfde kant op staan. “Je kunt beter geloven in moeilijke mogelijkheden dan mogelijke moeilijkheden”, aldus Tom.

Toekomstperspectief

Changing Life Hotel? Changing Life Hospital? Er zijn nog tal van mogelijkheden om de Fit Lifestyle Experience verder uit te bouwen, waarbij de vier kernelementen – gedrag, voeding, training en herstel – samen komen. Maar op dit moment focust Changing Life zich op het optimaliseren en verbeteren van haar huidige producten. Changing Life gelooft in één wereld waarin ze online en offline dezelfde beleving kunnen realiseren. Daarom is ze volop met technologische ontwikkelingen om mensen gemakkelijker en daadkrachtiger te kunnen helpen. “Het doel is om dat over de gehele wereld te mogen doen. We zijn dan ook al druk aan het oriënteren in welke andere landen een totaalconcept als Changing Life past”, vertelt Tom.
Meer informatie?
Elke eerste maandag van de maand start een nieuwe lichting deelnemers met hun zoektocht naar een fitte levensstijl. Meer weten over de kernelementen gedrag, voeding, training en herstel: www.personalbodyplan.com. Meer informatie over het totaalconcept van Changing Life: www.changinglifehub.com.

Meer laden +

Leave a Comment