ninja warrior nederland training

Ninja Warrior training

In Locations, Ninja Warrior by Odine van den BroekeLeave a Comment

Ninja warrior in Nederland

SBS 6 komt straks met een nieuw televisieformat: Ninja Warrior. Ninja Warrior is het meest uitdagende en zwaarste obstakelparcours ter wereld. Ninja Warrior Al acht jaar is het televisieformat een daverend succes in Amerika en vanaf het eerste kwartaal dus ook op de buis in Nederland. Kunnen we in Nederland dan spreken van the next big thing? Wellicht, het past in de lijn dat cross sports zoals obstacle running, klimmen en cahlestetics steeds populairder worden in Nederland. Daarnaast zien we dat er steeds meer locaties bijkomen in Nederland  waar je gericht als ninja in spe kan trainen.

Historie Ninja Warrior?

Het is afgeleid van de Japanse televisieserie Sasuke, in Japan zijn er inmiddels 32 seizoenen gemaakt. Op dit moment wordt het programma in meer dan 155 landen uitgezonden, dus qua om nou te zeggen dat Ninja Warrior in de kinderschoenen staat? Niet bepaalt nee! Er zijn wereldwijd slechts een handvol deelnemers die daadwerkelijk het volledige obstakelparcours hebben volbracht. Dus aan de andere kant vergt Ninja Warrior veel uren waarin je vaardigheden zoals kracht en grip zal moeten trainen.

Om je een indicatie te geven hoe spectaculair en zwaar het is, hebben we hieronder een kort filmpje. (need you see more!)

Ninja Warrior Training Nederland

Nu het televisieprogramma ook met Nederlandse deelnemers te zien zal zijn begin 2017 zullen er ook meer locaties in Nederland geopend worden waar je specifiek kan trainen ter voorbereiding op een eventueel vervolg van Ninja Warrior. Op dit moment zijn er een aantal locaties waar je heel gericht kan trainen. Uiteraard kun je ook in je eigen gym,box of buitenlocatie jezelf klaarstomen voor wellicht het volgende seizoen.

Een van de nieuwste locaties die we je niet willen onthouden is de Bunker in Rotterdam, een nieuw concept dat een one stop shop aanbiedt als het gaat om; bootcamp, kickboksen/boksen, obstacle running crossfit en fitness. Afgelopen december is daar een giga rig geplaatst door Urban Sky Obstacle Design, voor de mensen die regelmatig deelnemen aan een obstacle run geen onbekende naam.

Voor de mensen die echt eens iets anders willen? Bezoek deze locatie eens voor een gave training. (je kan er overigens ook een dagpas kopen)

Trainingslocaties in Nederland

We hebben hier een kort overzicht van een aantal locaties waar jij als aankomende Ninja lekker kunt trainen.

Mis je een toffe locatie? Laat het ons dan weten!

Meer laden +

Leave a Comment