hardloopschema

Hardloopschema voor obstacle running

In Obstacle Run, Sports by Angel UdvardiLeave a Comment

Het is een koude regenachtige dag in januari, de hele dag kijken de hardloopschoenen al flirtend naar jou. Klaar om weer te strijden tegen de elementen, samen het gevecht leveren tegen die vervelende steek in je zij. No matter what, je schoenen laten je niet in de steek. Aan de andere kant nog even snel een Netflix filmpje op de bank is ook aanlokkelijk. Toch besluit je van de bank te komen, het OCR seizoen staat immers voor de deur en je wilt wat persoonlijke records lopen dit jaar. Vandaag wint de interne motivatie, eenmaal terug gekomen zet je de app op stop, kijkende naar de tijd blijkt dit uiteindelijk niet te corresponderen met het gevoel dat je onderweg had, teleurgesteld plof je neer op de bank; “ hoe kan ik wederom deze nederlaag verwerken” Voor sommige zal dit een herkenbaar “probleem” zijn, no worries! Op zoek naar een manier om sneller te worden in het hardlopen tijdens de obstacle run in de winter? Wij hebben enkele hardloopschema’s voor jullie die geschikt zijn voor op de loopband! Let er wel op dat een schema slechts een voorbeeld is; luister naar je lichaam en pas de schema’s zo nodig aan.

Hardloopschema

Het enige ingrediënt wat je nodig hebt voor dit schema is een hardloopband, mocht dit een probleem zijn? Dan zijn er natuurlijk ook alternatieve te bedenken zoals een heuvel in het bos , woon je niet in een bosrijke omgeving dat zou je bijvoorbeeld ook een helling in een parkeergarage kunnen gebruiken.

Intervals

1-1.5% helling

8 tot 10 rondes van:

1 minuut 8km per uur
1 minuut wandelen 4km per uur
Fartlek

1% helling

4 minuten 9km per uur, gevolgd door 2 minuten 6.5km per uur
3 minuten 9km per uur, gevolgd door 2 minuten 6.5km per uur
2 minuten 10km per uur, gevolgd door 2 minuten 6.5km per uur
1 minuut 10km per uur, gevolgd door 1 minuut 6.5km per uur
20 minuten workout

1.5% helling

Herhaal 5 keer:

1 minuut 8km per uur
2 minuten 9.5km per uur
1 minuut 11km per uur
25 minuten workout

1% helling

Herhaal 5 keer:

4 minuten 7km per uur
1min 12km per uur
Luister goed naar het lichaam

Een schema is er natuurlijk voor gemaakt om als handleiding te dienen, wijk er dus gerust vanaf als het te zwaar of te licht is. Heb je tijdens het het hardlopen last van steek? Lees HIER onze tips die steek kunnen minimaliseren.

Ps. Nog even een Netflix tip: Sherlock Holmes – voor de kenners onder ons: “ Moriarty is back”

Meer laden +

Leave a Comment