Kickboksen: Glory 41

In Events by Odine van den Broeke

Kickboksen is het nieuwe zwart

Vechtsport,in het bijzonder kickboksen kampte jarelang met een slecht imago. Dit was volgens een groot deel van Nederland toch de bakermat van foute types. Goude kettingen, tattoeages, een strafblad van minimaal 2 A4’tjes en snelle auto’s. En ja, voor de mensen die weleens een kickboksgala hebben bezocht, er zitten nog steeds geen supporters in de zaal die allemaal de universiteit hebben afgerond. Wat je wel merkt is dat sportscholen en gyms, de vraag soms niet meer aankunnen als het gaat om mensen die graag willen kickboksen. De sport zit de afgelopen jaren flink in de lift, mensen kijken anders naar de sport en zien het vooral als een welkome afwisseling naast het gebruikelijke fitnessen. Kickboksen is het nieuwe zwart!

Ambassadeur voor de sport

Hoe komt het dat de sport weer in een positief daglicht staat? Simpel, het krijgt steeds meer media aandacht. Exposure is goed voor een sport! Meer exposure staat garant voor een groter bereik, koppel dat bereik aan een ambassadeur als Rico Verhoeven en je hebt betrokkenheid van het Nederlandse publiek. Iemand als Rico, sinds zijn gevecht met Badr Hari een BN’er, is voor veel mensen iemand waar zij zichzelf mee willen indentificeren. Elke sport heeft een boegbeeld nodig, voor kickboksen is dat op dit moment zonder twijfel deze Brabanste krachtpatser. Steeds meer jongetjes hebben de droom om ook ooit in een vol stadion te vechten voor de wereldtitel. Overigens niet alleen kinderen maar juist ook volwassen hoor je ineens de wens uitspreken: “Ik zou zelf ook een keer de ring in willen”

Glory 41

Op 20 mei krijgt Nederland weer de kans om alle ambassadeurs te omarmen. In Den Bosch zullen ruim 15.000 mensen weer getuige zijn van het event van Glory. Tussen alle partijen staat er een die direct opvalt: Lazaar vs Verhoeven! En laten we heel eerlijk zijn, dit is niet vanwege de achternaam van Ismael! Nope, dit is vooral vanwege de fysieke gesteldheid van deze Brabantse vechter. Als je niet zou weten dat het hier om een talentvolle kickbokser gaat, dan had ik jullie ook kunnen wijs maken dat het hier om een darter zou gaan. Ergens zegt Lazaar dit te begrijpen: “Klopt, ik zie er totaal niet uit als een sportman. Toch kom ik 20 mei om te knokken, ook al moet ik 10 ronden vechten!” De uitspraak is moeilijk te peilen, komt dit voort uit onzekerheid en probeert hij zichzelf moed in te praten? Als je zijn partijen op youtube zou terugkijken dan zie je dat hij al menig zwaargewicht naar het canvas heeft gewerkt. Op papier is iedereen op de hand van Rico. Toch zal Lazaar loeren op die ene stoot, want in kickboksen kan een stoot al het einde betekenen.

Nog een paar nachtjes slapen en dan weten we het…

Meer laden +