Germaine de Randamie

Germaine de Randamie, The Iron Lady!

In Sports by Odine van den Broeke

History in the making

Volgende week zaterdag (11-02) is het dan eindelijk het moment daar, de kans op de eerste Nederlandse champ in de UFC. Dit keer geen Overeem, nee het is Germaine de Randamie de 32 jarige vechtmachine uit Utrecht. Ze neemt het op tegen Holly Holm (jawel, de vrouw die Ronda Roussey met een fluwelen high kick haar titel afnam). Beide vrouwen zullen strijden om de wereldtitel in de nieuwe verdergewichtsklasse van de UFC.

Wie is Germaine de Randamie?

Een ding is zeker, Germaine komt altijd om te knokken! Als kickbokster regeerde ze jarenlang de ring met een ijzeren vuist, met een indrukwekkend track record van 46-0 (ongeslagen) besloot ze de overstap te maken naar mixed martial arts. Hoe anders de verschillen zijn tussen het kickbocksen en MMA kwam ze al achter bij haar eerste partij in 2008. Ze verloor door een submission van de ervaren vechtster Vanessa Porto. Vier jaar gelden besloot ze om Utrecht in te ruilen voor Amerika om zich daar nog meer te focussen op de MMA sport. Sinds kort traint ze weer in Nederland.

UFC 208 New York

Zowel Holly Holm en Germaine de Randamie hebben een oorsprong in het kickboksen. Holm heeft meer MMA ervaring dus een licht voordeel op papier. Gelukkig zeggen voordelen op papier niets op het moment dat je de octagon (de ring) in stapt. Door de verschillende media is Germaine bestempeld als absolute underdog. Dat is niet bepaald in het nadeel aangezien de druk volledig bij Holm ligt om te partij vanaf het begin te domineren. Hoe dan ook, het gaat een knaller van een partij worden.

Walkout

De walkout is de opkomst van de vechters. Afgelopen jaar was de UFC voor het eerst in Nederland. De Ahoy in Rotterdam was toen het toneel van een indrukwekkend event en geweldige sfeer. De Randamie stal niet alleen de show door haar tegenstandster te verslaan in de eerste ronde, nee het was juist haar opkomst die voor het nodige kippenvel zorgde. Bekijk hier nogmaals de walkout tijdens haar gevecht in een bomvol Ahoy.

 

 

Meer laden +