Bruggink en Rougoor

Bruggink en Rougoor: van sport naar business

In Business, Obstacle Run, People by Sven Willemsen

Te weinig mensen weten het: Jochem Bruggink (van Bruggink en Rougoor) is in zijn fanatieke Survival periode 8 keer Nederlands kampioen geweest. In your face, zeggen we dan. Zijn eigen piekmomenten liggen tegenwoordig overigens ergens anders: deadlines halen rondom het bouwen van obstakels en hindernissen. Niet zo maar een ‘bouwopdrachtje’, maar weldoordachte obstakels voor vooraanstaande, welbekende evenementen van onder andere Mudmasters, Strongmen Run en tot voor kort nog de NL Strong Viking Edities. Je kunt dus gerust stellen dat Bruggink en Rougoor hard aan de weg ‘timmeren’.

Passie-gedreven

Gegrepen door de technische uitdagingen van survival, begon Jochem al op jonge leeftijd aan de sport. Veel trainen, modderhappen en incasseren. En niet zonder verdiensten. Hij bleek een toptalentje te zijn die zelfs medailles veroverde in hogere leeftijdscategorieën. Zijn verworven inzichten paste hij later toe in het bestuur van de Survival Bond Nederland. En met resultaat. De survival sport is, mede dank zij zijn inzet, verder geprofessionaliseerd.

Voortzetting van de kracht

Zijn opgedane ervaring en natuurlijke aanleg voor het organiseren en managen van zaken, voegde hij samen in ondernemerschap. Het blijven toepassen van zijn opgedane kennis in combinatie met zijn passie, blijkt de rode draad in zijn ontwikkeling. Niet zo zeer ‘the money’. Zie bijvoorbeeld het zelf ontwikkelen en runnen van een survival baan in Zevenaar. Dat was, zo is gebleken, vooral investeren in een ‘trial’. Verre van lucratief, maar zeker wel in lijn met de genoemde gedrevenheid.

Bruggink en Rougoor

De ‘betere’ stap ontstond in een samensmelting met Rougoor. Die heeft een bedrijf in tuinbouw en survival equipment. Rougoor heeft vanuit zijn ervaring en kennis, het inzicht en het talent om snel passende, en goed uitvoerbare adviezen en bijbehorende tekeningen te fabriceren. Jochem: “En dat visualiseren werkt wel goed in de ‘sales'”. Goede match dus, zo blijkt. Jochem is algemeen directeur en vormt samen met Herbert het bedrijf Bruggink en Rougoor. Een veel gevraagd duo (met team) in de wereld van onder andere Obstacle Course Racing (OCR), dat qua positionering een bredere afzetmarkt kent dan die van de survival.

De markt

Zij werken veel voor de grote namen in de evenementen circuit. Maar ook de nieuwkomers, sportscholen en gemeenten weten Bruggink en Rougoor in toenemende mate (via via) te vinden. Jochem:

“Je ziet dat de markt verandert en dat sportscholen en -opleidingen steeds vaker ook alternatieve trainingsfaciliteiten aan hun achterban willen aanbieden. Ook buitenterreinen binnen gemeenten zie je veranderen. Dat biedt kansen.”

En de business ontwikkelingen staan niet stil. Ook het buitenland lonkt. Diverse nieuwe internationale aanvragen staan op het menu.

Organisatie

Al die aanvragen vergen natuurlijk iets van de organisatie. “Gelukkig werken we al jaren met een sterk gecommitteerd team. Ik kan diverse projecten prima aan de projectmanagers overlaten. Zij kennen immers de kwaliteitseisen die Bruggink en Rougoor over het algemeen nastreeft, en zij hebben het vakmanschap goed in de vingers”. Zij werken met het team vanuit een goed geoutilleerde werkplaats net aan de grens met Duitsland. “Overigens een van de volgende toekomstige contreien om te veroveren”, vertelt Jochem.

Innovatie

Innovatie staat ook hoog in het vaandel bij Bruggink en Rougoor. Zij investeren behoorlijk in nieuwe pragmatische oplossingen voor het beproeft construeren van hun (sport)objecten. “Dat betekent dat wij continue proberen uit te vinden hoe wij sneller kunnen werken, zonder op kwaliteit te hoeven inboeten”. En ja, plannen voor diversificatie (nieuwe producten voor nieuwe markten) zijn er ook. Maar die blijven vooralsnog even onder de hoge hoed. Voor nu is het ‘gewoon’ weer gaan. Doen wat ze goed kunnen. Het OCR-seizoen schreeuwt om de aandacht van deze ‘constructors in the sports’.

Meer laden +