bokszak training rotterdam

Bokszak training Rotterdam

In Bootcamp, Crossfit, Fitness, Geen categorie, Locations, Ninja Warrior, Obstacle Run, Trainingsschema by Odine van den Broeke

Bokszak training Rotterdam

Misschien ken je het gevoel, je zit futloos op de bank een beetje te zappen, onrust in je lichaam omdat je graag weer eens wil beginnen om te bewegen maar nog niet de juiste motivatie hebt gevonden. No worries, je bent niet de enige! Er zijn veel manieren om jezelf weer fit en fris te krijgen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan bootcamp, fitness, Crossfit of misschien wel een lekker stukje joggen aan de Kralingse plas. Ikzelf doe regelmatig een bokszak training in Rotterdam. Het is een intensieve comibinatie van uithoudingsvermogen en kracht. Helemaal na een lange stresvolle dag is het heerlijk om je hoofd leeg te maken! Het voordeel van het trainen op een bokszak is dat je geen lichamelijk contact met elkaar hebt, je moet het dus niet verwarren met sparren. Om je een beetje op weg te helpen hebben we een overzicht gemaakt van een aantal locaties waar je lekker als beginner of misschien wel als gevorderde in Rotterdam een proefles bokszaktraining kan volgen. Bokszak training Rotterdam, i’m loving it!

Voordelen bokszaktraining

Er zitten een hoop voordelen aan het regelmatig deelnemen aan een bokszaktraining, om je een overzicht te geven hebben wij er een aantal voor je op een rij gezet:

  1. Geen lichamelijk contact met anderen, je traint uitsluitend op een bokszak
  2. Verbeteren van je conditie door de hoge intensiteit van de training
  3. Gezonde manier om je stress kwijt te raken
  4. Boost voor je vetverbranding en afname in lichaamsgewicht
  5. Last but not least,goed voor je spieren,zenuwstelsel en bloedsomloop

Waar bestaat een bokszak training uit?

Een bokszaktraining duurt meestal 45 tot 60 minunten. Na een korte warming up van ongeveer 10 minuten (touwtje springen en rekken) ga je met twee personen aan de slag. Vaak is dit wel handig zodat je afwisselend kunt werken terwijl je buddy de bokszak tegen houdt. Tijdens de training oefen je verschillende trap en stoot technieken die uiteraard door een trainer eerst duidelijk uitgelegd worden. Vaak sluit je een bokszaktraining af met buikspieroefeningen en rek en strek oefeningen.

Wat heb ik nodig om een  bokszak training te volgen?

Bijna elke gym of boksschool beschikt over handschoenen die je kan lenen. Mocht de training de “next big thing” zijn en raak je helemaal in de ban van boksen? Dan is het wel fijn om zelf handschoenen te kopen, wel zo prettig en hygienisch. Een paar bokshandschoenen heb je vaak al rond de €30. Besluit je om te gaan kickboksen? Dan zijn scheenbeschermers en een bitje (voor je tanden) wel een absolute aanrader.

Proefles Bokszaktraining Rotterdam

Enthousiast geworden en graag eens een proefles willen bijwonen in een moderne gym? No worries, bij De Bunkr in Rotterdam kun je een gratis proefles volgen. De Bunkr is een moderne gym waarbij je naast boksen ook aansluitend nog lekker kan trainen in de uitgebreide gym of een rondje op het moderne obstacle en ninja warrior parcour kunt trainen.

bokszak training rotterdam
Meer laden +